Τέσσερις στους δέκα υπόχρεους έχουν ήδη υποβάλλει φορολογική δήλωση εισοδήματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ικανοποιητικοί είναι οι ρυθμοί υποβολής φορολογικών δηλώσεων, 52 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας στις 29/7. Συγκεκριμένα, σε 6,3 εκατομμύρια δηλώσεις που αναμένεται να υποβληθούν  φέτος, πάνω από 2,4 εκατομμύρια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 39% του συνόλου, έχουν ήδη υποβληθεί και εκκαθαριστεί μέσω του συστήματος ΤΑΧISnet.

Οι ρυθμοί υποβολής και εκκαθάρισης των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων κρίνονται ικανοποιητικοί, ενώ κίνδυνος να μην προλάβουν όλοι οι φορολογούμενοι την προθεσμία υποβολής δεν υπάρχει καθώς αυτή είναι μέχρι τις 29 Ιουλίου – με τον χρόνο των 52 ημερών που απομένει από σήμερα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας να θεωρείται υπεραρκετός, καθώς ο μέχρι τώρα ρυθμός υποβολής έχει φθάσει τις 78.000-86.000 δηλώσεις την ημέρα.

Φέτος, ο συνολικός αριθμός των εκκαθαριστικών που αναμένεται να εκδοθούν εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 9.000.000, καθώς στα ζευγάρια ή μέρη συμφώνου συμβίωσης -ανεξαρτήτως εάν υποβάλλουν από κοινού ή χωριστά τις δηλώσεις- εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα (ένα για καθέναν). Για τον λόγο αυτό, ο αριθμός των εκκαθαριστικών σημειωμάτων φορολογίας εισοδήματος που έχουν εκδοθεί υπερβαίνει ήδη το πλήθος των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί.