Ζόραν Ζάεφ για τον Έλληνα πρωθυπουργό: “Θα παραμείνουμε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής μας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Φίλος για πάντα» με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι «το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εγγυημένο και θετικό» και επισήμανε ότι:  «Οι πολίτες αποφασίζουν ποιον από εμάς θα φέρουν στην εξουσία, ποιον θα αντικαταστήσουν»

«Εκτιμώ και σέβομαι τον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα. Δημιουργήσαμε μια προσωπική φιλία. Ζήτησα ακόμη και από τους πολίτες να οικοδομήσουν μια τέτοια φιλία, όπως αυτή που έχω με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Και μάλλον θα παραμείνουμε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής μας, είτε θα είναι πρωθυπουργός είτε θα είμαι πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «φέρνει μόνο όφελος». «Η Συμφωνία επικυρώθηκε στα δύο κοινοβούλια, και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος να αντιτίθεται στα συμφέροντα των πολιτών που τηρούν τις συμφωνίες, οπότε το μέλλον αυτής της Συμφωνίας είναι εγγυημένο και θετικό» επέμεινε ενόψει των εκλογών στις οποία αναμένεται να αναλάβει κυβέρνηση η ΝΔ που αντιστάθηκε στη συμφωνία.

Μετά τις αποφάσεις των πολιτικών σε όλους τους γείτονες, έτσι και στην φίλη γειτονική Ελλάδα, ακολουθούν οι αποφάσεις των πολιτών. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις τους, δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.