Ένας αποχαιρετισμός με το “εξ αποστάσεως”: Παρουσίαση βιβλίου με συμβολικό χαρακτήρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου “Εξ αποστάσεως”, ενός σημαντικού  Έλληνα της διασποράς με μεγάλη προσφορά στην ομογένεια, του Νίκου Παγώνη πραγματοποιήθηκε χθες στον τόπο διαμονής του συγγραφέα, στο Μόντρεαλ Καναδά.

Πρόκειται για μία συλλογή δοκιμίων που πραγματεύεται την ελληνική κρίση με το βλέμμα ενός απόδημου. Ο  συγγραφέας  επιχειρεί την αναζήτηση των αιτιών της παρακμής στη χώρα μας αλλά και του τρόπου ανασυγκρότησης του κράτους.

Μετά την πετυχημένη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του, που είχε γίνει τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και είχε τύχει θερμής υποδοχής από κριτικούς και κοινό, έγινε και η δεύτερη χθες, με μεγάλη επιτυχία, στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ).

Μία παρουσίαση που είχε και έναν συμβολικό χαρακτήρα αποχαιρετισμού, μιας και ο Νίκος Παγώνης παραδίδει την Προεδρία της Κοινότητας στον επόμενο Πρόεδρο, που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές που διεξάγονται στην Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη, η οποία παρουσίασε αποσπάσματα από το βιβλίο του συγγραφέα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συνέβαλαν η φιλόλογος Ευαγγελία Τσαλικίδου και ο μουσικός Δημήτρης Ηλίας που έκαναν μια ενδελεχή ανάλυση του βιβλίου.

Ο Γενικός Πρόξενος Μιχάλης Γαβριηλίδης μίλησε για τον “τιμονιέρη” της Κοινότητας Νικόλα Παγώνη κάνοντας αναφορά στη σημειολογία της συλλογής των  κειμένων του στο βιβλίο.

Πολλοί Έλληνες μέλη της παροικίας με πρώτο τον Επίτιμο Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Μανωλάκο, έσπευσαν να “αποχαιρετήσουν” τον αποχωρούντα Πρόεδρο εξαίροντας το πολυσήμαντο έργο του, όλα αυτά τα χρόνια, προς όφελος της Κοινότητας.

Φωτό και πληροφορίες: Ιουστίνη Φραγκούλη