Κριστίν Λαγκάρντ σε G20: δώστε προτεραιότητα στην επίλυση των εμπορικών εντάσεων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε την ομάδα των 20 μεγάλων οικονομιών να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση των εμπορικών εντάσεων για τον μετριασμό των κινδύνων για την παγκόσμια ανάπτυξη. “Συναντηθήκαμε σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει προσωρινά σημάδια σταθεροποίησης και η ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί. Ενώ αυτό είναι καλό, ο δρόμος μπροστά παραμένει επισφαλής και υπόκειται σε αρκετούς κινδύνους“, ανέφερε η Lagarde σε δήλωση μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών.

Για να μετριάσω αυτούς τους κινδύνους, τόνισα ότι η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η επίλυση των τρεχουσών εμπορικών εντάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των υφιστάμενων φορολογιών και της αποφυγής νέων” δήλωσε, προσθέτοντας ότι επιπλέον απαιτείται εργασία για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς εμπορικού συστήματος.

Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να δίνουν περισσότερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στις οικονομίες τους και να βοηθήσουν και να μην εμποδίσουν την παγκόσμια ανάπτυξη“, δήλωσε η Lagarde, η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση των ηγετών της G20 στη Φουκουόκα της νότιας Ιαπωνίας.