Μητσοτάκης στην Handelsblatt: Οι χαμηλοί φόροι θα φέρουν επενδύσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα: «Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία να εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «οι αγορές επιβραβεύουν την επερχόμενη αλλαγή κυβέρνησης».

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα σημειώνει: «Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις δηλώνει ο πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα.

Ο ηγέτης της συντηρητικής φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα θεωρείται φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές. Αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και φορολογικές περικοπές», αναφέρει το δημοσίευμα.

Για την εφημερίδα Handelsblatt, οι επενδυτές βασίζονται σε αλλαγή εξουσίας. «Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν έκαναν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους. Η χώρα που βρίσκεται σε μαρασμό, θα βρίσκεται επί ένα μήνα σε προεκλογική περίοδο», προσθέτει.

«Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως φορολογικές περικοπές και αυξήσεις των συντάξεων, και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται σε μια αλλαγή εξουσίας», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: “Πίσω από το γραφείο του, έχει πολλές οικογενειακές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι και των τριών παιδιών τους. Μία από τις φωτογραφίες απεικονίζει τον πατέρα του Κωνσταντίνο.Ο Μητσοτάκης προέρχεται από την παλαιότερη ελληνική πολιτική δυναστεία».