Στα “μαχαίρια” η Κυβέρνηση για τη μεσαία τάξη – Πυρά κατά Τσακαλώτου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λίγο πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, αλλά και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για πακέτο παροχών που ευνοεί τη μεσαία τάξη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με αυτή την πολιτική.

Παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του Πρωθυπουργού λένε ότι το κόμμα κατακρημνίστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ακριβώς εξαιτίας της οικονομικής πίεσης της συγκεκριμένης τάξης (με τον ίδιο να συμφωνεί), κορυφαία στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένει ότι η τακτική αυτή δεν πρέπει να αλλάξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από αυτά τα στελέχη ανήκουν στην ομάδα των “53”, η οποία σημειωτέον τάσσεται υπέρ των επιδομάτων, πολιτική που ευνόησε τα πιο φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ανήκουν στη μεσαία τάξη, έδειξαν με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ την πόρτα της εξόδου.

Πηγές αναφέρουν ότι στην τελευταία κλειστή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εναντιώθηκε κατά του Πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι η πίεση που ασκήθηκε στο συγκεκριμένο κοινωνικό στρώμα ήταν σωστή, διότι αυτό είναι που φοροδιαφεύγει περισσότερο.

Η θέση του Υπουργού Οικονομικών προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ ορισμένα μέλη της κεντρικής επιτροπής του επιτέθηκαν ακόμα και για τα ξένα funds, τα οποία κερδίζουν με την πολιτική του υπουργείου Οικονομικών, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Μέγαρο Μουσικής.