Απολογείται η ΕΡΤ για τον Τσίπρα: Λυπούμαστε, λάθος μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το βράδυ της Δευτέρας, η ελληνική Δημόσια Τηλεόραση με “αντικειμενικά” κριτήρια επέλεξε να μεταδώσει ολόκληρη την προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι το δελτίο ειδήσεων, σαν να ήταν μοναδική είδηση της ημέρας οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και των Υπουργών του.

Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση της ΕΡΤ να απαντήσει και να απολογηθεί (εν μέρει) αναφέροντας ότι:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».