Η Κίνα απειλεί με αντίποινα σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης από τις ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Η Κίνα δεν θέλει να δίνει μάχη σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε και τον εμπορικό πόλεμο», δήλωσε  εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών,  προσθέτοντας ότι η πόρτα της χώρας του είναι ανοιχτή για συνομιλίες, που βασίζονται στην ισότητα.  Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις, θα απαντήσουμε με αποφασιστικό τρόπο και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος».

Εντωμεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι ετοιμάζει νέους δασμούς, εάν δεν κλείσει συμφωνία με την Κίνα στη Σύνοδο της G20.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα πει πως ετοιμάζεται να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της Οζάκα στο τέλος του Ιουνίου, μα η Κίνα δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang είπε ότι θα ενημερώσει για τη Σύνοδο, όταν θα έχει τις απαραίτητες πληροφορίες και το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι η ρήξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου έχει πυροδοτήσει το εμπορικό κλίμα από τον Μάιο,  αφού η κυβέρνηση Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα πως δεν τήρησε υποσχέσεις της για δομικές οικονομικές αλλαγές κατά τη διάρκεια μηνών εμπορικών συνομιλιών.