Eπενδύσεις ύψους 120 εκατ ευρώ στην χώρα μας από την Lidl Hellas

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την υλοποίηση επενδύσεων συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την τρέχουσα οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 – Φεβρουάριος 2020) η Lidl Ελλάς, με στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

O Πρόεδρος της Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είπε ότι «από το 1999 που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα αφήνουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και στην κοινωνία με στόχο ένα καλύτερο αύριο. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και στον πολιτισμό».

Ο επικεφαλής της Lidl Ελλάς στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «τα τελευταία χρόνια, σε μια πραγματικά δύσκολη καμπή για την ελληνική οικονομία, επενδύσαμε σημαντικά κεφάλαια. Επενδύσαμε σε ανθρώπους και υποδομές. Με συνολικές επενδύσεις πάνω από 1,3 δισ. ευρώ δημιουργήσαμε και εκσυγχρονίσαμε το δίκτυο των καταστημάτων μας, ενισχύσαμε τις συνεργασίες μας με Έλληνες προμηθευτές, συμβάλλαμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενδυναμώσαμε τη σχέση μας με τους καταναλωτές, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το οικολογικό μας αποτύπωμα».

Το νέο οικονομικό έτος για τη Lidl Ελλάς προμηνύεται ευοίωνο σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη, καθώς οι πρώτοι μήνες κατέγραψαν δυνατό ξεκίνημα. Την φετινή χρονιά οι επενδύσεις της εταιρείας θα ανέλθουν στα 120 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ επιπλέον τις επενδύσεις του προηγούμενου έτους.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα:

  • την ολοκλήρωση του πλάνου εγκατάστασης φούρνου σε όλα τα καταστήματα
  • ανάπτυξη κωδικολογίου, προσθέτοντας 250 νέους κωδικούς φτάνοντας συνολικά τα 2550 προϊόντα, εκ των οποίων περισσότερο από 67% είναι ελληνικά
  • την επέκταση των αποθηκευτικών χώρων και συγκεκριμένα τη δημιουργία νέων χώρων ψυγείου και κατάψυξης και την τοποθέτηση ραφιών σε 3 από τα 4 logistics centers (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα)
  • προσθήκη 6 νέων σημείων, κυρίως στην Αθήνα και στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και ένα στα Ιωάννινα, φτάνοντας το δίκτυο καταστημάτων στα 229. Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για το 2020, χρονιά κατά την οποία προγραμματίζεται η δημιουργία ακόμη 8 με 10 νέων καταστημάτων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου 300 καταστημάτων.
  • αύξηση της μισθολογικής δαπάνης κατά 5,3% που συνεπάγεται αύξηση των απολαβών για όλους τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία πέρυσι «έκλεισε» με άνοδο πωλήσεων κατά 4,3% ενώ με ανάλογους ρυθμούς συνεχίζει και το πρώτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του εγχώριου λιανεμπορίου με μερίδιο αγοράς πάνω από 15%.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε το 2018 με την εταιρεία χορηγό των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας και έρχεται να επισφραγιστεί με μία παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στις Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι η οποία πραγματεύεται τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Lidl Ελλάς.