Με πληρωμή οι εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά από ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με άλλη μορφή αποφάσισε το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης απάντησαν στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ότι τελικά δεν δέχονται την χθεσινή πρόταση που τους έγινε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη του πληθυσμού να εξυπηρετηθεί από τα διαγνωστικά κέντρα,  ανακοινώθηκε  ότι θα διενεργούνται εξετάσεις μεν στους ασφαλισμένους αλλά μόνον κατόπιν προπληρωμής τους.

Έτσι, από αύριο Πέμπτη, ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα, όμως για τα παραμπεπτικά του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων.

Όπως αποφάσισε το συντονιστικό των διαγνωστικών κέντρων,οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% της τιμής της εξέτασης και δεν θα πληρώνουν το 15% που είναι η συμμετοχή τους.

Θα καταβάλλουν, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, όχι όμως το 15% της συμμετοχής και στη συνέχεια, έχοντας μαζί τους τις αποδείξεις, θα πηγαίνουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και θα ζητούν την επιστροφή των χρημάτων τους. Από τη διαδικασία αυτή ανακοινώθηκε ότι θα εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ οι ογκολογικοί ασθενείς.