Αποζημίωση ύψους 4 εκατ ευρώ διεκδικούν μέτοχοι από την Folli Follie 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την κατάθεση πέντε αγωγών αποζημίωσης κατά της Folli Follie  από 130 μέτοχους-μέλη της, που διεκδικούν συνολικά περί τα  4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Όπως σημειώνει, οι αγωγές αυτές «έρχονται σε συνέχεια των προσεκτικών κινήσεων της νομικής ομάδας της Ένωσης που μετά την ιστορική  απόφαση 2419/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία διατασσόταν η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή της για ποσό 1,8 εκατ., είχε πετύχει στη συνέχεια την απόρριψη της ανακοπής κατά της παραπάνω συντηρητικής κατάσχεσης».

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών επισημαίνει ότι:

«Δεν είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτές πλέον οι δηλώσεις μιας εταιρείας η οποία εδώ και ένα έτος αυτοαναιρείται συνεχώς, ασκεί παρελκυστική τακτική και αρνείται να παράσχει πλήρεις και διαφανείς πληροφορίες για τα οικονομικά της.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι το ταμείο της FF είναι μόλις 600.000 ευρώ, όπως ισχυριζόταν, καθώς από τις δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας τα μηνιαία έξοδα της υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Υπάρχουν δημοσιεύματα περί συνεχούς αφαίμαξης του ταμείου της εταιρείας με εμβάσματα προς την πλευρά των μεγαλομετόχων, ακόμα και μετά την 4η Μαΐου 2018!

Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η FF ότι για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ θα πτωχεύσει, όταν η ίδια διοίκηση της FF έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής πέραν των 20 εκατ. σε συμβούλους, νομικούς κλπ, μόνο και μόνο για να “ροκανίσει” τον χρόνο και να επιτρέπει στην προηγούμενη διοίκηση να ελέγχει ακόμα τις εξελίξεις.

Η διοίκηση της FF δεν έχει δώσει καμιά απάντηση ακόμα στο τι απέγινε ο δανεισμός ύψους 474,2 εκατ. ευρώ τον οποίο έχει αναλάβει η FF από το 2015 (αναλυτικά 249,5 εκατ € + 132 εκατ € (CHF) των δύο ομολογιακών + 51 εκατ. € για τα δάνεια Schuldschein + 41,7 εκατ € ο τραπεζικός δανεισμός). Πώς είναι δυνατόν να απωλέσθηκε τέτοιο τεράστιο ποσό; πού κατευθύνθηκε;» διερωτάται η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Σημειώνει, τέλος, ότι αναμένει επιτέλους την υλοποίηση της δέσμευσης (προ πολλών μηνών) της νέας διοίκησης της FF, περί της άσκησης αγωγών αποζημίωσης κατά όλων όσων έβλαψαν την περιουσία της εταιρείας