Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Οκτώ παρατάξεις διεκδικούν την ψήφο των δημοσιογράφων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην κάλπη που έχει στηθεί στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών(ΕΣΗΕΑ) προσέρχονται οι δημοσιογράφοι για να αναδείξουν τη σύνθεση του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου (12 και 13 Ιουνίου). Επιπλέον, η  ψηφοφορία διεξάγεται  και για την εκλογή των  δύο Πειθαρχικών Συμβουλίων για τα οποία υπάρχει ενιαία λίστα με υποψηφίους.

Φέτος κατέρχονται  στις εκλογές  οκτώ συνολικά παρατάξεις. Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» υπό τη Μαρία Αντωνιάδου, η «Νέα ΕΣΗΕΑ» υπό τον Νίκο Καρούτζο,  οι «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» του Κώστα Κορέλλη, οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» υπό τη Νανά Νταουντάκη, η «Συσπείρωση», παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Σταύρο Καπάκο, η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», που στηρίζεται σε δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ Τύπου. Επίσης και η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) υπό τον Δημήτρη Τσαλαπάτη.

Σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, καθώς τη χθεσινή πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας,  εκτιμάται ότι ήταν χαμηλή η προσέλευση των δημοσιογράφων.