Σπεύδει να μαζέψει τα “σπασμένα” ο Τσίπρας – Απολογίες & συγγνώμη στο λαό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ακόμα μια εμφάνιση με εμφανή σημάδια κούρασης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός βλέποντας τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρείται – αν όχι να αυξάνεται – σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και με φόντο τον σάλο που ξέσπασε από τις μετατάξεις – εξπρές στη Βουλή συγγενών και φίλων του κόμματος, μοιάζει να έχει μείνει μόνος του στην προσπάθεια να βελτιώσει όσο μπορεί την εικόνα της Κυβέρνησης (παρά το γεγονός ότι έδωσε λόγο σε κορυφαία στελέχη της στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής).

Βλέποντας το “τέλος” να έρχεται στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε σε διαδικασία απολογίας ζητώντας συγγνώμη από τους Έλληνες για τα λάθη της Κυβέρνησης, ενώ άφησε ερωτήματα σχετικά με την προσωπική του πολιτική πορεία.

«Στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις… Έχω μάθει να κερδίζω… Δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα… Έχω κατακτήσει πράγματα σε πολύ μικρή ηλικία. Ο γνώμονας είναι να είμαι χρήσιμος για την παράταξη και την πατρίδα. Δεν γεννήθηκα σε οικογένεια πολιτική, πρωθυπουργική, έγινα ο νεώτερος πρωθυπουργός. Είχα την τύχη και την ατυχία να βρεθώ σε κρίσιμες, ιστορικές αποφάσεις και το 2015, και στο Μακεδονικό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αποφεύγοντας να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα για το τι θα πράξει την επόμενη των εκλογών εάν χάσει και αν θα παραμείνει στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εκλογές τόνισε πως «δεν είχαμε εκτιμήσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά, πέσαμε έξω. Είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει, ιδίως αφότου βρεθήκαμε στη θέση να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα στην πλάτη».

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός, έκανε αυτό που παρέλειψε εμφατικά η Τασία Χριστοδουλοπούλου για το θέμα των μετατάξεων: Να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες. «Χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό» είπε και σημείωσε με έμφαση «Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα. Έγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η βουλή στο νόμο της κινητικότητας. θα ήθελα να προσφέρω μια “συγγνώμη” όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με το θέμα της Νovartis αρκέστηκε να πει ότι «η υπόθεση δεν τιμά ούτε το πολιτικό σύστημα, η υπόθεση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα. Εμείς δεν είπαμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Κάναμε αυτό που απαιτούσε ο θεσμικός μας ρόλος».

Τέλος, τόνισε ότι αν χάσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τότε θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος, λέγοντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα εξαφανίσει τα κοινωνικά δικαιώματα.