Το Σάββατο 22 Ιουνίου η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, η οποία έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου  και ώρα 11 π.μ στο Μανχάταν όπου βρίσκεται ο Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός  Ναός της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν (337 East 74th Street, NYC).

Πρόκειται για την ενθρόνιση του έβδομου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής , ενώ στην τελετή πρόκειται να παραστεί πλήθος επισήμων,  του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

Να θυμίσουμε ότι ο  Μητροπολίτης  Προύσης Ελπιδοφόρος εξελέγη παμψηφεί ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως την 11η Μαΐου 2019.

Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση μέσω δορυφόρου· και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής www.goarch.org.