Αναφορές για “ιπτάμενο αντικείμενο” πριν τις επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα στοιχεία προκύπτουν για το θέμα των επιθέσεων σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, καθώς το πλήρωμα του Kokuka Courageous έκανε λόγο για «ιπτάμενο αντικείμενο».

Μετά το περιστατικό που ανησυχεί την υφήλιο, οι Αμερικανοί κατηγόρησαν ευθέως το Ιράν μ’ ένα βίντεο που λένε ότι δείχνει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης να προσεγγίζουν το ένα από τα δύο τάνκερ και να αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Kokuka Courageous ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα είδε «ένα ιπτάμενο αντικείμενο» πριν την έκρηξη, σημειώνοντας ότι το τάνκερ δέχθηκε δύο επιθέσεις. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα από το Τόκιο ο πρόεδρος της εταιρείας Γιουτάκα Κατάντα αρνήθηκε ότι το Kokuka Courageous, το οποίο μετέφερε 25.000 τόνους μεθανόλης από τη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη, χτυπήθηκε από τορπίλη.

Ο Κατάντα διευκρίνισε ότι το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε δύο επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν με αρκετές ώρες διαφορά. Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου είδε το ιπτάμενο αντικείμενο μόνο πριν τη δεύτερη έκρηξη. Όλα τα μέλη του πληρώματος επέστρεψαν στο πλοίο μετά την έκρηξη για να αποκαταστήσουν το σύστημα παροχής ενέργειας, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ εξήγησε ότι τώρα το δεξαμενόπλοιο πλέει προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.