Απειλεί η Τουρκία για τους S-400: “Θα απαντήσουμε στις ΗΠΑ με αντίμετρα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ούτε μισό βήμα πίσω δεν κάνουν οι Τούρκοι σχετικά με την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Αμερικανούς που έχουν ήδη δείξει τα “δόντια” τους, ότι είμαστε ελεύθερο κράτος και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε.

«Θα προχωρήσουμε με προσήλωση προκειμένου να είμαστε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στη λήψη αρνητικών μέτρων σε βάρος της χώρας του τότε η Άγκυρα θα απαντήσει με αντίμετρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε και για τις έρευνες της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι κάθε συμφωνία που θα αποκλείει την Τουρκία είναι «άκυρη».

Η αναφορά Τσαβούσογλου έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση αξιωματούχου του Κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Πορθητής ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και γι’ αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης των μελών του πληρώματός του.