Το παρασκήνιο που οδήγησε στη λήξη της απεργίας των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έληξε τελικά η κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ μπορούν να πηγαίνουν σε αυτά για τις εξετάσεις τους με το σχετικό παραπεμπτικό.

Πέραν από το μέγα ζήτημα της πολιτικής υποκίνησης αυτής της διαμαρτυρίας, σε προεκλογική περίοδο με «όμηρους» τους ασθενείς και με την εκκωφαντική σιωπή της Ν.Δ. για το θέμα, προκύπτει και κάτι άλλο. Η ουσία και το «φαίνεσθαι» στο υπουργείο Υγείας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ήταν σε συνεχόμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαστηρίων. Πολύωρες διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης -στην ευθύνη του οποίου ανήκει ο ΕΟΠΠΥ- ήταν… άφαντος. Οι ίδιες πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται στα Χανιά και να κάνει προεκλογικό αγώνα! Τούτο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το θέμα, τον είδαν μόλις… χθες να πηγαίνει στο υπουργείο, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών.

Το βάρος λοιπόν το σήκωσε ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος και κατάφερε να βρει κονδύλια ύψους 30 εκατ. ευρώ και να δώσει μια λύση. Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων ήξεραν καλά ότι αν δεν τη δέχονταν, η κινητοποίηση θα τους γύριζε μπούμερανγκ. Κάπως έτσι, λύθηκε το ζήτημα.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τις δύο τελευταίες μέρες να αγορεύει στο facebook, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι ο εκβιασμός δεν θα περάσει. Και οι πιστοί αυλικοί του χειροκροτούσαν από κάτω, αγνοώντας την πραγματικότητα και μένοντας γι’ άλλη μια φορά στο «φαίνεσθαι».