Γεωργιάδης για ΚΥΣΕΑ: Ντροπή για τον Τσίπρα να “παίζει” με εθνικά ζητήματα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ από τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες και ανευθυνότητα από πλευράς του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Το έκτακτο συμβούλιο είχε να κάνει με τις παραβιάσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι «ντροπή ένας Πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους θέματα για λόγους προεκλογικούς», αρνούμενος να πεισθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αποφάσισε να διακόψει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, να γυρίσει στην Αθήνα και να συγκαλέσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ, με σκοπό να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό».

Όπως είπε ο ίδιος, όταν βλέπει ο λαός να κάνεις έκτακτο ΚΥΣΕΑ την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, δεν τον καθησυχάζεις, τον πυροδοτείς.

«Δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους θέματα να τα χειρίζεται κάποιος με ανευθυνότητα γιατί έχει το μυαλό του στην κάλπη της 7ης Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, επικαλέστηκε τη στάση που κρατά η Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «το συμφέρον του Ελληνισμού είναι οι χαμηλοί τόνοι.

Ο έχων διεθνείς συμμαχίες και το Διεθνές Δίκαιο μαζί του δεν χρειάζεται να κάνει κινήσεις πανικού». Ξεκαθάρισε δε, πως όλος ο Ελληνισμός είναι ενωμένος ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις. «Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν δικαιώματα.

Αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο» είπε, υπογραμμίζοντας πως οι διεθνείς συμμαχίες που έχει η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρές. «Η ΝΔ έχει στείλει μήνυμα εδώ και πολύ καιρό στην Τουρκία ότι είμαστε ενωμένοι. Δε φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι, το Διεθνές Δίκαιο είναι μαζί μας και έχουμε συμμάχους» πρόσθεσε.