Ο Τσίπρας σκέφτεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αργηγούς μετά τον σάλο με το ΚΥΣΕΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έπειτα από την μεγάλη συζήτηση και τα ποικίλα σχόλια γύρω από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, όπως δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα», την ώρα που η αντιπολίτευση δεν έχει ιδέα για το τί είπε ο κ. Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα.

Για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η κ. Αχτσιόγλου εμφανίστηκε καθησυχαστική σχετικά με την κατάσταση στο Αιγαίο σημειώνοντας ότι “ανήσυχοι δεν πρέπει να είμαστε”. Ωστόσο, το έκτακτο συμβούλιο που διέκοψε μάλιστα την προεκλογική περιοδεία του Πρωθυπουργού στα Δωδεκάνησα προκάλεσε αντιδράσεις, όπως εκείνη της Νέας Δημοκρατίας η οποία έκανε λόγο για προεκλογικά παιχνίδια και “δραματοποίηση” γεγονότων. Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επικοινωνιακή πολιτική τονίζοντας ότι “η λειτουργία ενός οργάνου δεν έγινε για δραματοποίηση”.

Συνεχίζοντας η ίδια, σχολίασε την ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων χρόνων τονίζοντας πως “το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια συντονισμένη ενέργεια, σε επίπεδο Ευρώπης, απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα, είναι ακριβώς αποτέλεσμα των ερεισμάτων που μπόρεσε να δημιουργήσει η ελληνική Κυβέρνηση στο διεθνές στερέωμα τα τελευταία χρόνια, χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που είχε».