Το αυτόνομο πλοίο κερδίζει έδαφος και στην…Κορέα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα κορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding (DSME), ο οργανισμός Korea Maritime , το πανεπιστήμιο Ocean University (KMOU), και οι εταιρίες NAPA και AVL ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη αυτόνομων ψηφιακών πλοίων όπως ανακοινώθηκε στην διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Nor-Shipping στο Όσλο.

Όπως ανέφεραν στελέχη των παραπάνω εταιριών και οργανισμών μέσα από αυτή την συνεργασία θα επιχειρηθεί η ψηφιακή σύνδεση όλων των συστημάτων του πλοίου μηδέ εξαιρουμένων και των μηχανικών τμημάτων με επίκεντρο τη μηχανή στο πλαίσιο της προσπάθειας να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα η ψηφιοποίηση προς την κατεύθυνση εμπλοκής και της ρομποτικής όχι μόνο για τη διάγνωση αλλά και την επιδιόρθωση βλαβών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο νηογνώμονας DNV GL, η εταιρία συστημάτων αυτοματισμού Høglund, η Fjord1 και η Ναυτιλιακή Αρχή Νορβηγίας  ολοκλήρωσαν την πρώτη δοκιμαστική φάση του project ROMAS (Remote Operation of Machinery and Automation Systems). Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Nor-Shipping.