Ερντογάν: «Το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις της καρδιάς μας»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, είπε ότι δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες».

Ο Τούρκος  πρόεδρος πραγματοποιεί  μια σειρά ομιλιών σε συνοικίες της πόλης, επιχειρώντας να κερδίσει το κόμμα του την δημαρχία της πόλης.

Μιλώντας  στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι το 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς», είπε.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή να μη χαροποιήσουν τους Έλληνες πάλι, όπως έγινε στις 31 Μαρτίου, που έγραφαν για τον «Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη», αναφερόμενος στην ποντιακή καταγωγή του υποψήφιου δημάρχου της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου.«Ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Ας ελπίσουμε ότι θα το αντιστρέψουμε», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.