Η Siemens διώχνει 2.700 υπαλλήλους παγκοσμίως

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας ανά τον κόσμο προχωρά ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη.

Από αυτές τις θέσεις, οι 1.400 αφορούν στη Γερμανία, στην διεύθυνσή της που κατασκευάζει τουρμπίνες για την παραγωγή ηλεκτρισμού, η οποία ετοιμάζεται να μετατραπεί σε χωριστή οντότητα και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Στόχος αυτής της απόφασης είναι η μείωση του κόστους, όπως αναφέρθηκε, αλλά και να υπάρξει αντίδραση «στη μείωση του αριθμού των μεγάλων έργων» που έχουν ανατεθεί στον όμιλο. Το σχέδιο αυτό προστίθεται σε μέτρα που είχαν ήδη ανακοινωθεί και περιλάμβαναν την κατάργηση άλλων 7.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

Στη Siemens εργάζονται παγκοσμίως 379.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 64.000 στις εταιρείες της που κατασκευάζουν ηλεκτροπαραγωγικές τουρμπίνες.

Όπως τόνισε ο όμιλος, οι θέσεις αυτές θα καταργηθούν «τα επόμενα χρόνια», χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι πολύ μεγάλες τουρμπίνες που κατασκευάζει η Siemens έχουν ολοένα λιγότερη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο, εξαιτίας της πτώσης στη ζήτηση ορυκτών καυσίμων. Παρά τα τεράστια συμβόλαια που κλείστηκαν στην Αίγυπτο και στο Ιράκ, η κερδοφορία αυτής της διεύθυνσης του ομίλου δεν έφθασε παρά μόλις το 3,8% το 2018, ενώ στο σύνολό του ο όμιλος της Ζίμενς είχε ορίσει ως στόχο κερδοφορία κυμαινόμενη από το 11% ως το 15%.