Πρόεδρος των ΗΠΑ για δεύτερη φορά θέλει να γίνει ο Τραμπ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί να παραμείνει ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της εκστρατείας του για τις εκλογές του Νοεμβρίου το 2020.

«Αρχίζω επίσημα την εκστρατεία μου για μια δεύτερη θητεία», είπε ο Τραμπ μπροστά σε ακροατήριο περίπου 20.000 ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο Ορλάντο, στη Φλόριντα, υποσχόμενος να «διατηρήσει το μεγαλείο της Αμερικής» («Keep America Great»), φράση που αποτελεί την αναμενόμενη συνέχεια του κεντρικού συνθήματος της εκστρατείας του το 2016, που ήταν «Να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» («Make America Great Again»).

Από την αρχή κιόλας της ομιλίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σε βάρος των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία (κατά τον Τραμπ) μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις εναντίον του, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι θα του εξασφαλίσει ακόμη “τέσσερα χρόνια” στον Λευκό Οίκο.

«Θα βρούμε θεραπείες σε πολλά, πολλά προβλήματα, σε πολλές πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και άλλων. Πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ σε αυτόν τον στόχο» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Θα εξαλείψουμε το AIDS στην Αμερική μια για πάντα και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό».