Τσίπρας: Πάντα έχω στο μυαλό μου ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κανάλι του OPEN, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει τις αποφάσεις της», προσθέτοντας ωστόσο ότι ένα θερμό επεισόδιο βρίσκεται πάντα στο μυαλό ενός Πρωθυπουργού.

Όπως είπε, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και εάν χρειαστεί η Ελλάδα μπορεί να μιλήσει και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, σημειώνοντας ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση. Σημείωσε ακόμα, ότι δεν πρέπει τα εθνικά θέματα να μπουν στην προεκλογική αντιπαράθεση.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το ενδεχόμενο πρώτα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό όπως και η υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστα. Από αυτή την άποψη μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Κύπρος δεν είναι πια ένα μικρό νησί στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει στάση γιατί αν συνεχίσει, μόνο να χάσει έχει. Σε ερώτηση για τα σχέδια της Τουρκίας να κάνει γεώτρηση ακόμη και λίγο έξω από το Καστελόριζο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:«Έχουμε σχέδιο. Δεν θα τον αφήσουμε τον Ερντογάν».