Νέα δημοσκόπηση δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ- Ανακατάξεις με τα μικρά κόμματα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αυτοδυναμία για την Νέα Δημοκρατία  και ανακατατάξεις στα «μικρότερα» κόμματα δείχνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης αποτυπώνουν μία ισχυρή δυναμική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημοσκοπικά φαίνεται να εξασφαλίζει με άνεση την αυτοδυναμία. Αξιοσημείωτο είναι ότι το  ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται αποδυναμωμένο, καθώς τα ποσοστά του είναι μειωμένα  σε σχέση με αυτά των ευρωεκλογών, ενώ πτωτική είναι η τάση για την Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή. Το  Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, δείχνει ότι μπορεί να περάσει το «κατώφλι» του 3% και να εισέλθει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ ανεβαίνει  στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου και αναφορικά με τους αναποφάσιστους οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό κοντά στο 12% και παίρνοντας ως σημείο αναφοράς την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, φαίνεται ότι   η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%.