Πού το πάνε οι Τούρκοι; – Στέλνουν κι άλλο γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι Τούρκοι όχι απλώς δεν ενδιαφέρονται για τις διεθνείς αντιδράσεις σε βάρος τους για τη συμπεριφορά τους στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά στέλνουν και δεύτερο γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μάλιστα οργάνωσαν μέχρι και τελετή αποχώρησης του “Γιαβούζ” όπως ονομάζεται, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ!

Η γεώτρηση αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντονμέζ είπε: «Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους».

Ενώ όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη, οι Ευρωπαίοι Ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής τα μέτρα που έχουν προταθεί σε βάρος της από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και φυσικά όλες τις παράνομες ενέργειες των γειτόνων μας. Στην Σύνοδο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα θέσει μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη το ζήτημα, δεδομένων των εξελίξεων.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα “σφυρίζει αδιάφορα” και πραγματοποιεί ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.