Ελπιδοφόρος: “Προτεραιότητα η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ρεπορτάζ-φωτό: Ιουστίνη Φραγκούλη

Μία ημέρα πριν την ενθρόνισή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  κ.Ελπιδοφόρος παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου, στην οποία έθεσε τους στόχους και τις προτεραιότητές του.

Την πεποίθηση του ότι πλέον θα μπει σε μια νέα πορεία αναγέννησης η Αρχιεπισκοπή Αμερικής επισήμανε ο κ.Ελπιδοφόρος, ενώ είπε μεταξύ άλλων ότι είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας για την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ η ολοκλήρωση της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο «σημείο μηδέν», στο σημείο όπου γκρεμίστηκαν οι δίδυμοι πύργοι.

Όπως μας ενημερώνει η δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη, ο κ. Ελπιδοφόρος απάντησε ευθέως σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων προσπαθώντας να ισορροπήσει την τουρκική καταγωγή του με την ελληνική ταυτότητα και την ευθύνη που έχει αναλάβει ως ηγέτης της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής απέναντι στα εθνικά θέματα.

Για τα χρόνια ελλείμματα της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης και για την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Νικολάου επανέλαβε ότι θα επιληφθεί άμεσα των εκκρεμοτήτων.

Πάντως, ο λόγος του ήταν άμεσος, οι απαντήσεις του καίριες, η προσωπικότητά του προσηνής στο δημοσιογραφικό κόσμο.

Ένας νέος ηγέτης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο κ. Ελπιδοφόρος φαίνεται πως γνωρίζει καλά το “λάκκο με τα φίδια” γι αυτό φροντίζει την έξωθεν καλή του μαρτυρία απέναντι στους δημοσιογράφους.

Εύλογα ερωτήματα προκάλεσε η επιλογή του χώρου της συνέντευξης που ήταν το υπόγειο του Καθεδρικού αντί του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου.

Ιδιαίτερη σημασία και τιμή απέδωσε στον προκάτοχό του πρώην Αμερικής Δημήτριο, ενώ διαβεβαίωσε πως ψηλά στις προτεραιότητες του βρίσκεται η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.