Ετοιμαστείτε! Αφόρητη ζέστη το σαββατοκύριακο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ένα καυτό  Σαββατοκύριακο  μας περιμένει, με τις θερμοκρασίες να χτυπάνε στο “κόκκινο”.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει εντελώς, εξαιτίας της ζέστης που θα χτυπήσει τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα οι ανώτατες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 37 έως και 39 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα χτυπήσει στις ευπαθείς περιοχές, που είναι μακριά από τη θάλασσα. Στα νησιά η πιο ζεστή από τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να είναι η Κυριακή.

Τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε ότι από την προσεχή Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα υποχωρήσουν, ξεκινώντας από τον βορρά, με τον υδράργυρο να καταγράφει πτώση από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo, το διήμερο Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επεκταθούν από την Αφρική, προς την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Την Κυριακή 23/06 η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.