Σε ύφεση η πυρκαϊά στο Λαγονήσι. Προληπτικά εκκενώθηκαν σπίτια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή την στιγμή η μεγάλη πυρκαιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.30 στο Λαγονήσι, ενώ όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης  μιλώντας στον ΣΚΑΪ «η εκκένωση σπιτιών ήταν μια προληπτική κίνηση».

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν δύο Canadair και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Εξάλλου ομάδα ΔΙ.ΑΣ της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε έναν ύποπτο για την εκδήλωση της φωτιάς.Πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα που φέρεται να έκανε εργασίες σε μελίσσια και έφερε εγκαύματα στα χέρια.

Ο άνδρας φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον ίδιο. «Παιδιά η φωτιά ξεκίνησε από εμένα», φέρεται να είπε.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, κάτοικος της περιοχής: «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν δύο Canadair. Πετάνε σε πάρα πολύ χαμηλό ύψος για να ρίξουν το νερό στην περιοχή που είναι μέσα στα σπίτια. Κάνουν πραγματικά μεγάλη αυτοθυσία οι πιλότοι. Και ελικόπτερο, ακούμε συνέχεια σειρήνες και πυροσβεστικά. Με την εμπειρία της περσινής χρονιάς με το Μάτι φαντάζεστε ότι φοβούνται όλοι πάρα πολύ».

Πρόσθεσε επίσης ότι η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα και τόνισε πως ως προάστιο της Αθήνας το Λαγονήσι έχει κυρίως μονοκατοικίες με αυλές που έχουν δέντρα και υπάρχουν και πάρα πολλά ξερά χόρτα στις εκτάσεις που ανήκουν στο δήμο και δεν έχουν καθαριστεί καθόλου.