Γεννηματά : Που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση ΚΙΝΑΛ – ΝΔ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην ολοκλήρωση της Συνταγματικής αναθεώρησης, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην διαπραγμάτευση για τα δημοσιονομικά, είναι τα τρία ζητήματα στα οποία όπως εκτιμά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κυρία Φώφη Γεννηματά, θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η στάση της αυτή δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση, αλλά με υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Στόχος του ΚΙΝΑΛ, είπε, “είναι να αποφευχθεί η διολίσθηση και να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα”. Τα υπόλοιπα, είπε, θα αξιολογηθούν με βάσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ειδικά δε για την κατάργηση της απλής αναλογικής υπογράμμισε πως απαιτούνται 200 έδρες, σημειώνοντας πως αυτό απαιτεί ισχυρότερο ΚΙΝΑΛ στην Βουλή, τονίζοντας ότι δεν θα συναινέσει στην διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως στο όνομα της εξουσίας σκέφτεται τυφλά τα συμφέροντά της.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως το Κίνημα λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά απάντησε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βασίζεται στην καραμανλική πτέρυγα.