Νέα εποχή για την COSCO στον Πειραιά – Στόχος η κοινωνική προσφορά στην πόλη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

O Πειραιάς θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο πόλο έλξης επενδύσεων. Η παρουσία εδώ και χρόνια της κινεζικής COSCO έχει βάλει το μεγάλο λιμάνι στο χάρτη των επενδυτών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και κατά τη συνάντηση που έγινε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 21/6.

Μια πολυπληθής αντιπροσωπεία από το δήμο της Σαγκάης υπό τον δήμαρχο Ying Yong, παρουσία της κινέζας Πρέσβειρας στην Ελλάδα Zhang Qiyue και του προέδρου της COSCO Shipping Group Xu Lirong, έγιναν δεκτοί από τη δημοτική αρχή του Πειραιά. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου Γιάννης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων Ανδρέας Βεντούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Βασίλης Τοκάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της πόλης καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Πειραιά. Συγκεκριμένα ήταν παρόντες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής & Πειραιώς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινέζικου Συνδέσμου.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η επένδυση της COSCO στον Πειραιά, η οποία έχει αποδώσει πολλά και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην τοπική κοινωνία. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς θα ενισχυθεί η επιχειρηματική συνεργασία αλλά και πώς θα μπορούσαν θέματα παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού να φέρουν ακόμη πιο κοντά Πειραιά και Σαγκάη. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε και η φιλοξενία της Όπερας της Σαγκάης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η παρουσία της πρέσβειρας καθώς και του προέδρου της COSCO στην συνάντηση ανέδειξε και τη σημασία που δίνουν οι Κινέζοι στην συνεργασία με το δήμο Πειραιά και στην ακόμη μεγαλύτερη παρουσία του κινεζικού κολοσσού στο λιμάνι.

Ο Δήμαρχος της Σαγκάης κ. Ying Yong μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο πόλεων και μίλησε για τα οφέλη της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Αναφέρθηκε στη σημαντική γεωγραφική θέση της πόλης μας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον Πειραιά και να επενδύουν οι επιχειρήσεις στην πόλη. Τέλος ο κ. Ying Yong προσκάλεσε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και αντιπροσωπεία του Δήμου με τη συμμετοχή παραγωγικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών φορέων, να επισκεφθούν τη Σαγκάη τον Νοέμβριο.

Ο Πρόεδρος της Cosco Shipping Group κ. Xu Lirong, αναφέρθηκε στη σχέση της Cosco με την πόλη του Πειραιά. Μιλώντας για την επένδυση της COSCO, τόνισε πως το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα λιμάνια του κόσμου. Ο κ. Xu Lirong υποστήριξε τέλος, ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία μεταξύ COSCO και Πειραιά.