ΔΕΗ: “SOS” για τους υπαλλήλους – Δεν επαρκούν για τη συντήρηση του δικτύου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το καλοκαίρι αποτελεί την περίοδο που ακόμα και μια ημίωρη διακοπή ρεύματος προκαλεί μεγάλη δυσφορία. Πώς να προστατευτεί κανείς από τους συχνούς καύσωνες που ταλαιπωρούν τη χώρα μας χωρίς κλιματιστικό ειδικά τις μεσημεριανές ώρες όπου ο υδράργυρος “χτυπάει” κόκκινο;

Σκέφτεται κανείς ότι οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονται συχνά αυτή την εποχή, προκαλούνται από την υπερφόρτωση του δικτύου αφού οι περισσότεροι λειτουργούμε τα κλιματιστικά. Ωστόσο η -συχνά- μεγάλη διάρκειά τους οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης:

«Στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών.

Oι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών».

Όπως υπογραμμίζει, ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης, παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Αποτέλεσμα του λειψού αριθμού υπαλλήλων, είναι να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου κι έτσι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα που όλοι πατάμε το “μαγικό κουμπί” του κλιματιστικού ή, έστω, του ανεμιστήρα, μένουμε έκθετοι στις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Κώστας Μανιάτης σημειώνει επίσης ότι μεγάλος αριθμός προσωπικού αποχωρεί, καθώς μόνο πέρυσι έφυγαν οικειοθελώς περίπου 300 άτομα που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω είναι μεγάλης ηλικίας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Από το πρωί της Δευτέρας αρκετές περιοχές βρίσκονται χωρίς ρεύμα, χωρίς μάλιστα να έχει εκτιμηθεί μέχρι στιγμής πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο: η Νέα Μάκρη, ο Νέος Βουτζάς και η Πεντέλη βρίσκονται “εκτεθειμένες” στο νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται.

Μόλις χθες, Κυριακή, χωρίς ηλεκτρικό έμειναν για λίγες ώρες νωρίς το μεσημέρι Πεντέλη, Θρακομακεδόνες, Πολυνδένδρι, Αγιος Στέφανο, Αυλώνα Μαλακάσα και Αφίδνες.