Grecotel: Επενδύσεις 475 εκατ. ευρώ την περίοδο 2004-2018

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Επενδύσεις που φτάνουν τα 475 εκατομμύρια ευρώ έχει υλοποιήσει ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel την περίοδο 2004-2018, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχει δαπανήσει περί τα 62 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό έχει διατεθεί για την συνεχή αναβάθμιση των ξενοδοχείων σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο, η οποία (αναβάθμιση) αφορά σε νεόδμητες μονάδες, ανακαινίσεις και επεκτάσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Αναφερόμενη στο επενδυτικό πρόγραμμα διαρκούς αναβάθμισης του ομίλου και ειδικότερα σε αυτό του Riviera Olympia & Aqua Park, η διευθύνουσα σύμβουλος Μάρι Δασκαλαντωνάκη είπε χαρακτηριστικά: «Σταθερά και μεθοδικά προχωράμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για συνεχή αναβάθμιση των μονάδων του ομίλου, όπως αυτή του Riviera Olympia & Aqua Park, ενός από τα ωραιότερα φυσικά θέρετρα της Μεσογείου, και στήριξη της πολυτελούς υποδομής φιλοξενίας στην ελληνική περιφέρεια που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας».

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση στο εν λόγω ξενοδοχειακό συγκρότημα άγγιξε τα 103 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης περιλαμβάνεται η ανέγερση 5 νέων θεματικών εστιατορίων, τη δημιουργία νέων εμπειριών στις πισίνες με εμβαδό 4.400 τ.μ., καθώς και αμμώδη παραλία του συγκροτήματος μήκους 2 χλμ.

Επίσης, το Riviera Olympia & Aqua Park διαθέτει συνολικά 643 δωμάτια (1.623 κλίνες), 23 εστιατόρια (εκ των οποίων 5 καινούργια φέτος), το state-of-the-art 4.500 τ.μ. Spa και Κέντρο Θαλασσοθεραπείας (Elixir Thalassotherapy Center), το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο δυναμικότητας 1.800 ατόμων, ενώ το μοναδικό προϊόν εμπλουτίζεται από το 20.000 τ.μ. φαντασμαγορικό υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Park, που βρίσκεται εντός ενός Πάρκου Δραστηριοτήτων εμβαδού 40.000 τ.μ. συνολικής επένδυσης 4 εκατ. ευρώ.

Ριζικές ανακαινίσεις ολοκληρώθηκαν επίσης στα Corfu Imperial και Lux.Me Daphnila Bay στην Κέρκυρα, Pella Beach στη Χαλκιδική, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαΐα, Lux.Me White Palace στο Ρέθυμνο και στο Lux.Me Rhodos στη Ρόδο.

Η Grecotel του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη ιδρύθηκε το 1981. Σήμερα διαχειρίζεται 32 τουριστικές μονάδες, 4 και 5 αστέρων -exclusive, luxury, Lux.Me, family, premium και city hotels- σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, αλλά και στην Αθήνα, το Σούνιο, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.

Έχει δυναμικότητα φιλοξενίας που αγγίζει τα 6.000 δωμάτια (12.800 κρεβάτια). Στα ξενοδοχεία του πραγματοποιούνται 2.052.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες, ενώ βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς. Την περίοδο 2004-2018 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 2,25 δισ. ευρώ και κατέβαλε 340 εκατ. ευρώ σε φόρους, 280 εκατ. ευρώ εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και 680 εκατ. ευρώ σε αμοιβές προσωπικού.

Τέλος, συνέβαλε στις τοπικές οικονομίες με ποσό άνω του 1,7 δισ. ευρώ, κονδύλι (εξαιρουμένων των χρεώσεων των ξενοδοχείων του ομίλου) προερχόμενο αμιγώς από τη δαπάνη των πελατών του στις περιοχές που έχουν έδρα οι μονάδες του.