“Ναυάγησε” το Ντιμπέιτ – Δεν βρέθηκε η “χρυσή” ημερομηνία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έπειτα από την ακύρωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο νέος κύκλος συζητήσεων που άρχισε το πρωί της Δευτέρας έληξε άδοξα, καθώς δεν βρέθηκε η “χρυσή” ημερομηνία για την τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ενώ τα κόμματα είχαν συμφωνήσει για την 1η Ιουλίου, τελικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει εύκολα, καθώς στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή της νέας ηγεσίας της Ε.Ε. Ωστόσο τα δύο μεγάλα κόμματα “έριξαν” και πάλι στο τραπέζι την ίδια πρόταση, η οποία όμως δεν ικανοποίησε τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Σύμφωνα με πηγές, τα μικρότερα κόμματα είχαν αντιρρήσεις και με τις άλλες ημερομηνίες, 27 και 28 Ιουνίου: Στις 27 Ιουνίου ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα και οι εκπρόσωποι του Περισσού δεν προτίθενται να την ακυρώσουν καθώς ήδη προηγήθηκε η ακύρωση της ομιλίας στην Θεσσαλονίκη για την 1η Ιουλίου. Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία.

Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς – Δεν είμαστε Προεδρική Δημοκρατία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κρήτη TV, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ζήτημα της τηλεμαχίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό […] ντιμπέιτ γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είμαστε μια προεδρική δημοκρατία, στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προϋποθέτει ένα ντιμπέιτ με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανωθεί αυτό το ντιμπέιτ».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Καταλαβαίνω ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες που έχουν όντως να κάνουν με εξωγενείς παράγοντες, έχουμε δώσει ημερομηνίες που είμαστε διαθέσιμοι. Προσβλέπω στο ντιμπέιτ, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει, αλλά έχω κάνει ήδη με τον κ. Τσίπρα 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος γνωρίζει και εμένα, γνωρίζει και τον κ. Τσίπρα. Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί τέσσερα χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα. Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό».