Air Canada: “Η αεροπορική εταιρία που σας θέλει συνεχώς κοντά της…”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Δεν είναι η πρώτη φορά και πολλοί βάζουν στοίχημα πως δεν θα είναι και η τελευταία, που η αεροπορική εταιρία του Καναδά, Air Canada, πρωταγωνιστεί σε περιστατικά που είναι πέρα από κάθε φαντασία, όπως το συγκινητικό video που έφτιαξαν για να τιμήσουν την ημέρα της μητέρας, με μια Ελληνίδα της διασποράς που επιστρέφει μετά από 50 κοντά χρόνια στην γενέθλια γη, σε ένα μικρό χωρίο της Φλώρινας.

Αυτή την φορά όμως κάτι πήγε λάθος στο σενάριο και έτσι μια επιβάτης, η Τίφανι Άνταμς, που ταξίδευε από το Μόντρεαλ στο Τορόντο, ξύπνησε μόνη της μέσα σε ένα σκοτεινό και άδειο αεροσκάφος της Air Canada, παρκαρισμένο σε μια γωνιά του αεροδρομίου του Τορόντο, μιας και κανείς δεν την ξύπνησε όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο.

Η ιστορία της Τίφανι  δημοσιεύτηκε από έναν φίλο της στην σελίδα της Air Canada, στο Facebook, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό απίστευτες αντιδράσεις από τους αναγνώστες οι οποίοι ζητούσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Air Canada έσπευσε να ζητήσει συγνώμη για το περιστατικό με τους εκπροσώπους της να δηλώνουν στον τηλεοπτικό σταθμό CTV News ότι πραγματοποιείται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η Τίφανι ολομόναχη μέσα σε ένα σκοτεινό αεροσκάφος.

Η Τίφανι από την πλευρά της υποστηρίζει ότι από εκείνο το βράδι δεν έχει καταφέρει να κοιμηθεί μιας και ζει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη.

Σύμφωνα με την αφήγηση της, πετούσε από το Μόντρεαλ προς το Πίρσον, το διεθνές αεροδρόμιο του Τορόντο. Η πτήση ήταν σχεδόν γεμάτη και έτσι είχε στην διάθεση της μια ολόκληρη σειρά καθισμάτων, γεγονός που την έκανε να αποφασίσει να πάρει έναν υπνάκο κατά την διάρκεια της πτήσης.

“Ξύπνησα” είπε, “μέσα στο πηχτό σκοτάδι και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να καταλάβω ότι το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί στο Τορόντο. Είχε αποσυρθεί εκτός λειτουργίας μακριά από τα σημεία αποβίβασης και ότι όλοι, επιβάτες και πλήρωμα είναι αποβιβαστεί και αυτοί.

“Νόμιζα ότι κοιμάμαι ακόμη και βλέπω ένα κακό όνειρο. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό που ζούσα συνέβαινε στην πραγματικότητα”, συνέχισε.

“Προσπάθησα να επικοινωνήσω με έναν φίλο μου, αλλά μετά από τόσες ώρες το κινητό μου είχε μείνει από μπαταρία. Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και μέσα στο σκοτάδι αναζητούσα κάθε πιθανή θύρα usb που θα μπορούσε να φορτίσει το κινητό μου. Αλλά πως; Αφού το αεροπλάνο είχε σταματήσει και δεν υπήρχε πουθενά ρεύμα.

Σύρθηκα”, είπε, “μέχρι τον θάλαμο διακυβέρνησης όπου για καλή μου τύχη βρήκα ένα φακό. Με την βοήθεια του φακού και ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στις πόρτες του αεροσκάφους κατάφερα να ανοίξω μια πόρτα.

Στη συνέχεια και ενώ κρεμόμουν από ύψος 15 μέτρων άρχισα να κουνάω τον φακό μέχρι που με είδε ένας οδηγός αποσκευών ο οποίος με βρήκε με τα πόδια μου να κρέμονται από την ανοικτή πόρτα του αεροπλάνου”.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων πως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση η Τίφανι απάντησε : “Και εγώ αναρωτιέμαι το ίδιο…”