Γνωρίζετε το ελληνικό νησί που κάνουν διακοπές οι μεγιστάνες;

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δεν είναι η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου επιλέγουν μέρη λιγότερο γνωστά, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ τους και να απολαύσουν τα θαλασσινά τους χωρίς να τους φωτογραφίσουν ή να νιώθουν επάνω τους αδιάκριτα βλέμματα.

Μιλάμε για το Μεγανήσι, το μεγαλύτερο από όλα τα νησιά του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων Λευκάδας (εκεί που συναντάμε τον πασίγνωστο Σκορπιό, τον Κάλαμο, το Σκορπίδι και άλλα νησάκια).

Όσο διαρκεί το καλοκαίρι, βλέπει κανείς πανάκριβα και πελώρια γιοτ να αγκυροβολούν στα φυσικά λιμάνια, αλλά και στους πανέμορφους όρμους που βρίσκονται γύρω από το καταπράσινο νησί. Οι ιδιοκτήτες τους είναι ηγέτες κρατών, πασίγνωστοι επιχειρηματίες (Έλληνες και ξένοι), τραγουδιστές και παρουσιαστές που καταφεύγουν στο μικρό διαμάντι του Ιονίου.

Με θέα τον Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ (οι ντόπιοι επιμένουν να λένε “του Ωνάση”), τη Λευκάδα και τα Ακαρνανικά Όρη, το μικρό – μεγάλο αυτό νησί προσφέρει ήρεμες και κυρίως ποιοτικές διακοπές για όσους αναζητούν ένα μέρος με φυσική ομορφιά και αποστάσεις που δεν κουράζουν.

Στο Μεγανήσι, το οποίο βρίσκεται σε τουριστική άνθιση τα τελευταία χρόνια, οι αισθήσεις μοιάζουν να βρίσκουν τον “προορισμό” τους: Μονοπάτια “πνιγμένα στο πράσινο”, κρυστάλλινα νερά, ήχοι της φύσης που ηρεμούν το πνεύμα και εξαιρετικό φαγητό. Ένας συνδυασμός που έχει γοητεύσει Έλληνες και ξένους. Μάλιστα κάποιοι από τους τελευταίους είναι πλέον μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, ενώ άλλοι επισκέπτονται κάθε χρόνο το “αγαπημένο τους μέρος στον κόσμο” όπως το χαρακτηρίζουν.