Η Telegraph αποθεώνει την Ελλάδα: Ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Το δημοσίευμα στην ταξιδιωτική σελίδα της Travel, εκθειάζει τη χώρα μας για το κλίμα και το γεωγραφικό της ανάγλυφο, καθώς και την φιλοξενία που προσφέρουμε, το καλό φαγητό και φυσικά τον ιστορικό μας πλούτο.

Απευθυνόμενο σε γονείς με παιδιά σε προσχολική ηλικία, το άρθρο συμβουλεύει να επιλέξουν την Ελλάδα για διακοπές τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα και να αποφύγουν την πολυκοσμία του Ιουλίου και ειδικά του Αυγούστου.

Μάλιστα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας, η Telegraph προτείνει συγκεκριμένα μέρη στη νησιωτική αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα:

Προορισμοί όπως η Κρήτη και η Ζάκυνθος που διαθέτουν ευρύχωρα καταλύματα και εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και την άνεση, προσφέρονται για οικογένειες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία του παππού και της γιαγιάς.

Η Χαλκιδική ενδείκνυται για τις πρώτες διακοπές με το μωρό, καθώς το χαρτοφυλάκιο της περιοχής έχει να επιδείξει ξενοδοχεία βραβευμένα ως φιλικά για τις οικογενειακές διακοπές.

Η Νάξος φιγουράρει ως ο εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, προσφέροντας άφθονες και αμμώδεις παραλίες με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Η Κρήτη από τη μεριά της προσφέρει μια πλειάδα από άριστα κλαμπ με ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά, όπου η επίβλεψη γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό.

Η Κέρκυρα και το Τολό αποτελούν τους πιο οικονομικούς προορισμούς με σειρά επιλογών στη διαμονή. Εστιάζοντας στο Τολό τονίζεται η δυνατότητα για επίσκεψη σε αρχαιολογικούς τόπους αλλά και στα κοντινά νησιά, Ύδρα και Σπέτσες.

Η Αθήνα αποτελεί δέλεαρ για οικογένειες με παιδιά στην προ-εφηβεία, καθώς συνδυάζει τη γνωριμία με την ιστορικότητα της πόλης και τις αποδράσεις στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Ρόδος μνημονεύεται ως ένας προορισμός που διακρίνεται για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με All Inclusive πακέτα.

Τα ήρεμα νερά του Ιονίου πελάγους προσφέρουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να γνωρίσουν τις χαρές τις ιστιοπλοΐας, μέσα από εξειδικευμένα πακέτα. Στην ίδια γειτονιά, οι Παξοί λατρεύονται από πλούσιους Ιταλούς και ιδιοκτήτες σκαφών, καθώς τα τιρκουάζ νερά, αποτελούν δυνατό πόλο έλξης για αυτούς.

Τέλος τα νησιά των Κυκλάδων προτείνονται για να τα γνωρίσουν διαδοχικά οι οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών.