Τσίπρας σε Ερντογάν: “Θα υπάρξει τίμημα σοβαρό σε ευρωτουρκικές σχέσεις”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον Τούρκο Πρόεδρο απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις  προκλητικές  δηλώσεις του ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις”.

Από το στρατόπεδο Σταυριανάκου όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην ΕΛ.ΔΥΚ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι:

“Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει “κάποια πράγματα”, μιλάει την γλώσσα του διεθνούς Δικαίου, της λογικής και της αποφασιστικότητας. Μιλάει έχοντας στο πλευρό του την Ε.Ε τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας.  Δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης αδιέξοδης και ατελέσφορης”. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “δεν είναι μήνυμα ισχύος αλλά αδυναμίας το να επιχειρεί άγονες γεωτρήσεις . Αυτές οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου να σταματήσουν εδώ. Θα υπάρξει τίμημα σοβαρό σε ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και στην Ειρήνη και τη σταθερότητα”.

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι “οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι ισχυρές και αξιόπιστες και πάντα έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μπορούμε να προχωρήσουμε. όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες. και το τίμημα θα είναι σοβαρό. Εμείς επιζητούμε ειρήνη και σταθερότητα” Καταλήγοντας, τόνισε ότι  “η  Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, το δικαίωμά της να αξιοποιεί τον πλούτο στην ΑΟΖ της. Το μήνυμα είναι ότι θα στηρίξουμε την Κύπρο στην εκτέλεση των δικαιωμάτων της”.