Η Κίνα απαγορεύει την εισαγωγή κρέατος από τον Καναδά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Από σήμερα και στο εξής η Κίνα εφαρμόζει την απαγόρευση εισαγωγής “προϊόντων κρέατος” από τον Καναδά, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Journal de Montréal.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται Κινέζο διπλωμάτη, αναφέρει ότι οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν πολλά ψευδή κτηνιατρικά πιστοποιητικά υγείας σε προϊόντα κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος που εισάγονται από τον Καναδά. Σε αυτά βρέθηκαν υπολείμματα της αυξητικής ουσίας ρακτοπαμίνης, η οποία απαγορεύεται στην Κίνα. Το γεγονός αποδόθηκε σε ελλιπή επίβλεψη από πλευράς κινεζικών και καναδικών αρχών, πάντα κατά το δημοσίευμα.

Κατά το άρθρο, ο Κινέζος διπλωμάτης τόνισε πως το Πεκίνο αναμένει από τις αρχές του Καναδά να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα για να «μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για τη φήμη των προϊόντων» της χώρας ώστε να υπάρξει «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κινεζικού καταναλωτικού κοινού».

Την σχετική απαγόρευση επιβεβαίωσε η κινεζική πρεσβεία στον Καναδά, ενώ από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Καναδής Υπουργού Γεωργίας, Μαρί-Κλοντ Μπιμπό, δήλωσε ότι θα σχολιάσει σύντομα την εξέλιξη αυτή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική αγορά ήταν η τρίτη σημαντικότερη για τον κτηνοτροφικό τομέα του Καναδά, καθώς οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος στην Κίνα άγγιξαν τα 130 εκατ. καναδικά δολάρια από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο.