Τρία χρόνια προσφοράς στο παγκόσμιο εμπόριο από την Διώρυγα του Παναμά (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η νέα Διώρυγα του Παναμά, έχοντας ήδη προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες ασφαλούς διέλευσης σε περισσότερο από 6.000 πλοία κλάσης Neopanamax, επιβεβαιώνοντας έτσι το κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει στο παγκόσμιο εμπόριο.

Όπως ανακοίνωσε και η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά, οι συνεχείς επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και η τεχνογνωσία όσων εργάζονται στην συγκεκριμένη διώρυγα έχουν καταστήσει εφικτή την διέλευση ολοένα και μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοίων, προσφέροντας ασφαλείς και αποδοτικές υπηρεσίες στους διαχειριστές των πλοίων.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Αρχής της Διώρυγας καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές των τελευταίων ετών.

Αναλυτικά:

  • Στις 15 Μαΐου 2019 το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Triton» πραγματοποίησε διέλευση από την Διώρυγα του Παναμά, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα containership που διήλθε ποτέ από την διώρυγα.
  • Στις 13 Μαΐου 2019 την διώρυγα διέπλευσε το πρώτο Neopanamax-sized Q-Flex LNG carrier, το «Al Safliya» της εταιρείας Qatargas, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα LNG carrier που διέρχεται ποτέ από την διώρυγα του Παναμά.
  • Στις 23 Απριλίου 2019 το LNG carrier «Energy Liberty» αποτέλεσε το 6000ό πλοίο που διήλθε από την διώρυγα.
  • Την 1η Οκτωβρίου 2018 διέπλευσαν την διώρυγα μέσα σε μία ημέρα τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG.
  • Το «Norwegian Bliss» αποτελεί προς το παρόν το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει διασχίσει ποτέ τη διώρυγα του Παναμά με χωρητικότητα 168.000 τόνους και τη δυνατότητα να μεταφέρει 5.000 επιβάτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις στιγμές – ορόσημα της νέας Διώρυγας του Παναμά.