Έκθεση της Citigroup αναφέρεται στο στοίχημα των επενδύσεων στη χώρα με κυβέρνηση της ΝΔ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θετική εξέλιξη για την Ελλάδα θεωρεί ότι είναι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, η η αμερικανική τράπεζα Citigroup, η οποία στη νέα της έκθεση αναφέρεται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και σχολιάζει ότι είναι πιθανή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει την αυτοδυναμία, με τη διαφορά από τον ΣΥΡIZA να διαμορφώνεται στο περίπου 10%. Αντίθετα με τις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις (Ιανουάριος και Σεπτέμβριος 2015) οι κίνδυνοι από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι πλέον πολύ περιορισμένοι, δεδομένου του ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κοινοβουλίου είναι υπέρ μίας σχέσης συνεργασίας με τους διεθνείς πιστωτές, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Citigroup, οι φορολογικές περικοπές στις οποίες στοχεύει και η πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση των ξένων επενδύσεων.

Αυτό με τη σειρά του, όπως τονίζει, μπορεί να επιτρέψει στους Ευρωπαίους πιστωτές να συμφωνήσουν στην χαλάρωση των μεταμνημονιακών δημοσιονομικών στόχων, και ειδικά του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Πάντως η αμερικάνικη τράπεζα για μία ακόμη φορά υπογραμμίζει τις αδυναμίες της οικονομίας, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί φέτος στο μόλις 1,4%.