ΝΥΚ: Βραβείο μηδενικών ζημιών στο Car Terminal της ΟΛΠ ΑΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το βραβείο μηδενικών ζημιών έλαβε ο Σταθμός Αυτοκινήτων της ΟΛΠ Α.Ε. (Car Terminal), από την European Safe Cargo Working Promotion Committee (SCWPC) της Ιαπωνικής εταιρείας NYK καθώς κατά την διάρκεια του 2018 δεν σημειώθηκε κανένα συμβάν ζημιάς σε όχημα που εκφόρτωσε η παραπάνω εταιρία στο τέρμιναλ του Πειραιά.

Η ετήσια συνάντηση της SCWPC για το 2018 πραγματοποιήθηκε φέτος στον Πειραιά όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα βελτίωσης των διαδικασιών φορτοεκφόρτωσης των πλοίων Ro Ro για την επίτευξη του στόχου μηδενικών ζημιών.

H NYK είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς οχημάτων (111 car carriers, δυναμικότητα 642.000 οχημάτων που αντιστοιχεί στο 16% της αγοράς) και αναγνωρίζεται ως εταιρεία με ιδιαίτερα υψηλά στάνταρτ ποιότητας ενώ εφαρμόζει πολιτική για μηδενικές ζημιές κατά την φορτοεκφόρτωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν όλα τα λιμάνια της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία)  και της Μέσης Ανατολής (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία) στα οποία η ΝΥΚ δραστηριοποιείται καθώς και εκπρόσωποι από τα κεντρικά γραφεία της Ιαπωνίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις υποδομές του Car Terminal και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΛΠ, εστιάζοντας στο Ro-Ro Terminal.

Να σημειωθεί ότι αύριο στις εγκαταστάσεις της ΟΛΠ Α.Ε. θα φιλοξενηθεί και το ετήσιο Maritime & Ports Working Group του ECG (European Car- Transport Group of Interest) – The Association of European Vehicle Logistics, με την υποστήριξη της Neptune Lines.