Πεδίο μάχης η γενική συνέλευση της Creta Farms – Αποχώρησε ο Δομαζάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την αποχώρησή του από την έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, βασικός μέτοχος της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Όπως καταγγέλλει ο  Κ. Δομαζάκης αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση της Creta Farms “μετά το “σκηνικό” που έστησε ο Μανόλης Δομαζάκις και η ομάδα του ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή”. Αυτό έγινε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος προκειμένου “ο κ. Μάνος Δομαζάκις και η ομάδα  του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι.”

Αποκαλύπτει πως έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι “ο κ. Μάνος Δομαζάκις μέσω της EFG Monaco  δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης.”
Όπως αναφέρει “ο κ. Μάνος Δομαζάκις όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα.”
Καταγγέλλει επίσης πως η νυν διοίκηση της Creta Farms υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκι αρνήθηκε να καταθέσει στη Γενική συνέλευση την έκθεση της PwC την οποία επικαλέστηκε με δημόσια ανακοίνωσή της παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της πλευράς του Κ. Δομαζάκη.

Σημειώνει δε πως, “είναι προφανές ότι πλέον εφαρμόζονται μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα, υπό την ανοχή των ελεγκτικών αρχών, στις οποίες θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.”