Θ. Βενιάμης: “Οι Έλληνες ναυτικοί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ναυτιλίας των Ελλήνων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ναυτιλίας των Ελλήνων είναι οι Έλληνες ναυτικοί”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι “μια από τις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική ναυτιλία είναι η προσέλκυση και η διατήρηση Ελλήνων ναυτικών”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιάμης αποτελεί προσωπικό του στόχο και όνειρο όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά και να διευρηνθούν οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτικών στην Ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία.

Εξάλλου, ο κ. Βενιάμης αναφέρθηκε εκτενώς στο επιχειρησιακό μοντέλο της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, στις προκλήσεις αλλά και στις προοπτικές του κλάδου, δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην δεσπόζουσα θέση της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ, ο κ. Βενιάμης υπογράμμισε πως “τα θέματα ασφαλείας που είναι πιθανό να προκύψουν από τη συμβατότητα της πρόσμιξης καυσίμων, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αμφιβολία του περί της χρήσης των scrubbers”.