Έσπασε το φράγμα του μισού δισ τζίρο ο Κωτσόβολος!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ιστορικό ρεκόρ σε τζίρο κατέγραψε ο Κωτσόβολος στην 69χρονη ιστορία του, ξεπερνώντας τα 500 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις για την χρήση 2018-2019.

Με τζίρο ύψους 520 εκατ. ευρώ, έναντι 462 εκατ. στην προηγούμενη χρήση (αύξηση 12,5%), ο Κωτσόβολος “έσπασε” το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν στα 499 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα αυξημένα ήταν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που αυξήθηκαν κατά 25,1% στα 25,2 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) που ενισχύθηκαν κατά 17,5% στα 20,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 95 εκατ. ευρώ από 76 εκατ. ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Βασιλάκος, η ανάπτυξη αυτή προήλθε από τις αυξημένες πωλήσεις κατά 20% την Black Friday, από την αύξηση στα έσοδα από τις πωλήσεις τηλεοράσεων λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου αλλά και της στροφής προς τις μεγαλύτερες ίντσας, αλλά και την αύξηση του μεριδίου στις πωλήσεις smartphones, την αύξηση των πωλήσεων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και μικροσυσκευών.

Οι επενδύσεις έφθασαν στα 10,7 εκατ. ευρώ και αφορούσαν κατά κύριο λόγο επενδύσεις στο δίκτυο καταστημάτων, το οποίο έχει πλέον πλήρως ανακαινισθεί με το κατάστημα στην Πυλαία.