Μέρισμα 0,424 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γ.σ. της ΟΛΠ ΑΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μέρισμα της τάξης των 0,424 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες η γ.σ. του ΟΛΠ οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν γύρω στις 11.00 π.μ.

Κατά την διάρκειά τους ενεκρίθησαν οι οικονομικές καταστάσεις ενώ συζητήθηκε και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Οργανισμού όπου και επαναβεβαιώθηκε η θέση για ολιστική υλοποίηση των προβλεπόμενων από το master plan. Να σημειωθεί ότι επίσης επαναβεβαιώθηκε η άμεση έναρξη εργασιών για την υλοποίηση των σχεδίων του master plan με την συνολική έγκριση του τα οποία και έχουν καθυστερήσει όχι εξ υπαιτιότητας του Οργανισμού.

Σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του 16% ο Captain Fu αποκάλυψε ότι η Cosco βρίσκεται σε διαδικασία φιλικού διακανονισμού με το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση ενώ ο νεοεκλεγείς εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zeng Gang του οποίου η γ.σ. επικύρωσε την εκλογή του, σημείωσε ότι λόγω καθυστέρησης και διαδικαστικών θεμάτων το master plan δεν έχει εγκριθεί.

“Η νυν κυβέρνηση μας υποστηρίζει θέλουμε να πιστεύουμε ότι και μετά τις εκλογές οι κυβερνήσεις θα μας υποστηρίζουν και προσβλέπουμε ότι το master plan μπορεί να εγκριθεί το γρηγορότερο δυνατό”.

Εξάλλου, ειδική αναφορά έγινε και στα ζητήματα που αφορούν στη σιδηροδρομική κάλυψη του λιμένα.