Φανάρι «αδειάζει» Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η εκκλησία παίρνει πλέον δημόσια θέση για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού τις οποίες ο κ. Βελόπουλος «πωλούσε» σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, προχώρησε σε αυτή την παρέμβαση σήμερα το πρωί αποδοκιμάζοντας -υπονοώντας, αλλά χωρίς να κατονομάζει άμεσα- τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Η παρέμβαση του κ. Νικηφόρου η οποία προφανώς πιθανότατα και θα έγινε σε συνεννόηση με το Φανάρι ήταν ιδιαιτέρως επικριτική. “Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά” είπε και φωτογραφίζοντας ευθέως τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε: “Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας“.

Αφού πήρε σαφή θέση, υπονοώντας τον Κυριάκο Βελόπουλο, και θέλοντας να μην αφήσει κανένα «γκρίζο» σημείο είπε :”Ό,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων” τόνισε.