Ο Κύρτσος πρότεινε να κουρευτούν τα δάνεια της ΝΔ όταν έλθει στην εξουσία – Είναι ηθικό;

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για το ηθικό περιεχόμενο δήλωσης που έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, σχετικά με τα δάνεια της γαλάζιας παράταξης, ο οποίος ευθέως πρότεινε το κούρεμά τους σε περίπτωση κυβέρνησης της ΝΔ!

Πρόκειται για μία δήλωση που έρχεται ως απάντηση  με ανάρτησή του στο Twitter για το ύψος των προεκλογικών δαπανών του κόμματος ότι αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, να κουρέψει τα δάνειά της!

“Απορεί ο Τσίπρας που η ΝΔ χρηματοδοτεί διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο ενώ χρωστάει. Θέλει το χρέος της ΝΔ μέσο πολιτικής αδρανοποίησής της. Τέτοια δημοκρατική ευαισθησία. Πρότασή μου. Νέα ρύθμιση μετά την άνοδο ποσοστού της ΝΔ με διαγραφή καταχρηστικών,τοκογλυφικών χρεώσεων”.

Και φυσικά αυτή η ανάρτηση δεν έμεινε δίχως κριτική, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν έντονα, υπενθυμίζοντάς του ότι χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους εξαιτίας χρεών.

Αρκετοί είναι εκείνοι που το παραπάνω το θεωρούν ως μία έκφραση αλαζονικής νοοτροπίας, χωρίς ίχνος πολιτικής ηθικής που δεν συνάδει με την νοοτροπία μη κατάχρησης εξουσίας από το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει μετά τις επερχόμενες εκλογές.

https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1144506207375450113