Στην Κίνα η Petrobras για την αποθήκευση αργού πετρελαίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συμφωνία με την λιμενική αρχή της πόλης του Τσινγκτάο (Qingdao), στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, υπέγραψε η πετρελαϊκή εταιρία της Βραζιλίας, Petrobras, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου που βρίσκονται στο κινεζικό λιμάνι, συνολικής χωρητικότητας 400.000 κ.μ.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας το λιμάνι παρέλαβε πρόσφατα την πρώτη ποσότητα αργού πετρελαίου από την Petrobras, ποσότητας 130.000 τόνων.

Η εν λόγω συμφωνία ωφελεί σημαντικά τα διυλιστήρια πετρελαίου της Κίνας, καθώς δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα υπόκεινται σε έντονες διακυμάνσεις τιμών, αλλά θα έχουν σημαντικές ποσότητες διαθέσιμων αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Από την πλευρά της Petrobras, η Αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Αναλίζ Λάρα, ανέφερε ότι μέσο της συμφωνίας αυτής η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρία διαθέτει πλέον μία νέα «πλατφόρμα εξαγωγών», η οποία θα μπορεί να συμβάλει σε σημαντική αύξηση των κερδών της.

Να σημειωθεί ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras ανήλθε σε 110 εκατ. τόνους το 2018, αντιπροσωπεύοντας το 82% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Βραζιλίας.