Ο ΠτΔ “αδειάζει” τον Τσίπρα – Δεν υπογράφει για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέο “πλήγμα” για την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα αποτελέσει η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του για την νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες της “Καθημερινής” αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος κρατά αρνητική στάση απέναντι στα σχετικά διατάγματα και αυτή μπορεί να εκδηλωθεί με δύο τρόπους:

Είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναπέμψει τα Προεδρικά Διατάγματα στην Κυβέρνηση χωρίς υπογραφή, σηματοδοτώντας και την άμεση ακύρωση της επιλεγείσας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είτε να εκδηλώσει την αρνητική του θέση ουσιαστικά διά της σιωπής, δηλαδή να κρατήσει τα διατάγματα “ανενεργά” στο συρτάρι του έως την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, ακυρώνοντας έτσι την κυβερνητική απόφαση.

Μόλις δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, άσκησε ισχυρές πιέσεις στον ΠτΔ, ζητώντας του να υπογράψει το Διάταγμα που επικυρώνει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ, ο κ. Καλογήρου χαρακτήρισε “προκλητική σκοπιμότητα” αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία, δηλαδή η υπογραφή του Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “προειδοποιώντας” τον εμμέσως ότι άρνησή του θα θεωρηθεί θεσμική δολιοφθορά.